Sastāvdaļas
- tomāti
- sīpoli
- etiķis
- sāls
- cukurs
- želatīns
Pagatavošana
- Litra burkās ieliek pa lauru lapai, iepilda līdz burkas malām 1,5 cm biezās šķēlēs sagrieztus tomātus un pašā virsū uzliek 4-6 sīpolu ripiņas.
- Burkās sapildītos tomātus pārlej ar karstu uzlējumu.
- 1 litra uzlējuma pagatavošanai ņem 0,875 l ūdens, 0,125 l 8% etiķa, 30 g sāls un 50 g cukura, pievienojot arī pārtikas želatīnu.
- Želatīns vispirms jāizšķīdina ūdenī, kur tas uzbriest, un pēc tam jāpielej karstajam uzlējumam.
- Burkas pasterizē 80-85 °C temperatūrā: litra burkas – 20 minūtes, 2 litru burkas – 30 minūtes, 3 litru burkas – 40 minūtes.
- Ūdens līdz 80°C temperatūrai jāuzkarsē ne ātrāk kā 15 minūtēs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!