Teļa fileja ar ziedkāpostiem

Teļa fileja ar ziedkāpostiem Foto: Teļa fileja ar ziedkāpostiem

Sastāvdaļas

  • neliela ziedkāpostu galviņa
  • paciņa gaišās mērces
  • muskatrieksti
  • 2 šķēles teļa gaļas filejas
  • sauso garšvielu maisījums
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas augu eļļas
  • 20 g rīvēta Parmas siera

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu notīra, sadala rozetēs un noskalo aukstā ūdenī.
  2. Liek verdošā sālsūdenī un vāra apmēram 15 minūtes.
  3. Traukā ielej 1/4 l novārījuma, izšķīdina mērces pulveri, un pagatavo mērci.
  4. Pieliek ziedkāpostu rozetītes, uzmanīgi samaisa un pierīvē mazliet muskatrieksta.
  5. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina, uzkaisa garšvielas un apviļā miltos.
  6. Gaļas šķēles apcep karsta eļļā un vienu otrai blakus ieliek ugunsdrošā veidnē.
  7. Virsū saliek ziedkāpostus un pārlej ar mērci.
  8. Uzkaisa sieru, liek iepriekš sakarsēta cepeškrāsnī un cep, līdz siers kļūst viegli brūngans.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes