Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 glāzes ūdens
- 1/2 tējkarote sāls
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 2 1/2 glāzes miltu
- 8 olas
Pildījumam:
- 2 ēdamkarotes želatīna
- 3 olu dzeltenumi
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 glāze piena
- 2 glāzes saldā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 200 g šokolādes
Pagatavošana
- Nelielā katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli un sviestu - uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Tad pakāpeniski pievieno miltus un ātri samaisa, lai neveidotos kunkuļi. Turpina maisīt līdz masa sabiezē un izveido bumbu.
- Noņem katliņu no karstuma un pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas rūpīgi samaisot.
- Mīklu sadala 2 - 3 daļās un katru atsevišķī ieklāj kūkas formā apmēram 2 cm biezā kārtiņā, cep 30 - 40 minūtes 180°C temperatūrā.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus līdz masas daudzums palielinās un kļūst gaišāks.
- Tad pievieno cukuru un miltus, turpina kult. Pakāpeniski pievieno pienu un turpina kult līdz masa kļūst viendabīga.
- Ielej to nelielā katliņā un karsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad nelielā karstumā turpina karsēt vēl 10 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē.
- Tad noņem no karstuma un novieto atdzesēties.
- Saputo saldo krējumu ar vaniļas ekstraktu un pievieno atdzesētajam olu krēmam.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pakāpeniski, ar šauru strūklu pievieno krēmam.
- Katru gatavo biskvītu sagriež horizontāli 2 kārtās.
- Pamata biskvītu ieliek formā ar noņemamā malām un pārklāj ar olu krēmu. Darbības atkārto līdz torte salikta.
- Atlikušo krēma daudzumu pārziež pār tortes virsmu un malām. Ievieto ledusskapī uz 2 stundām.
- Dekorē ar kausētu šokolādi vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!