Spāņu pikanta sēņu zupa ar čorizo

Spāņu pikanta sēņu zupa ar čorizo Foto: Spāņu pikanta sēņu zupa ar čorizo

Sastāvdaļas

  • 750 ml buljona
  • 500 g sēņu
  • 200 g čorizo desas
  • 150 ml sausā baltvīna
  • 2 nelieli tomāti
  • 1 sakapāts sīpols
  • 3 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • 1/2 tējkarotes maltu čili piparu
  • citrona sula pēc garšas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Dažādas sēnes sagriež šķēlītēs.
  2. Tomātus un desu sagriež mazos gabaliņos.
  3. Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, viegli apsautē un pievieno desu. Cep līdz tā sāk mainīt krāsu. Pievieno ķiplokus un vēl pāris minūtes apcep.
  4. Palielina karstumu, pievieno sēnes un apcep.
  5. Kad sēnes kļūst zeltainas, iemaisa tomātu pastu un tomātus un dažas minūtes pasautē.
  6. Pielej vīnu un uzvāra.
  7. Pielej buljonu un uz lēnas uguns turpina vārīt 5 - 7 minūtes.
  8. Pievieno sāli - ja vajag, cukuru un čili, kā arī citrona sulu un ļauj 4 - 5 minūtes ievilkties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes