Sastāvdaļas
- 750 ml buljona
- 500 g sēņu
- 200 g čorizo desas
- 150 ml sausā baltvīna
- 2 nelieli tomāti
- 1 sakapāts sīpols
- 3 sakapātas ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes maltu čili piparu
- citrona sula pēc garšas
- sāls
Pagatavošana
- Dažādas sēnes sagriež šķēlītēs.
- Tomātus un desu sagriež mazos gabaliņos.
- Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, viegli apsautē un pievieno desu. Cep līdz tā sāk mainīt krāsu. Pievieno ķiplokus un vēl pāris minūtes apcep.
- Palielina karstumu, pievieno sēnes un apcep.
- Kad sēnes kļūst zeltainas, iemaisa tomātu pastu un tomātus un dažas minūtes pasautē.
- Pielej vīnu un uzvāra.
- Pielej buljonu un uz lēnas uguns turpina vārīt 5 - 7 minūtes.
- Pievieno sāli - ja vajag, cukuru un čili, kā arī citrona sulu un ļauj 4 - 5 minūtes ievilkties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!