Šokolādes torte „Ezītis”

Šokolādes torte „Ezītis” Foto: Šokolādes torte „Ezītis”

Sastāvdaļas

  • 1 kg cepumu (lieliski derēs krekeri ar magonēm)
  • 0,5 l iebiezināts kondensēts piens (labāk vārīts)
  • 200 g pūdercukura
  • 150 - 200 g skāba krējuma
  • 100 - 150 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 3 - 4 ēdamkarotes magoņu sēklu
  • 3 zemesrieksti šokolādē (ezīša actiņām un deguntiņam)
  • 1 paciņa lobītu saulespuķu sēkliņu

Pagatavošana

  1. Sasmalcina cepumus līdz pulverveida stāvoklim.
  2. Cepumu pulveri liek traukā, sajauc ar pūdercukuru, kakao, iebiezināto kondensēto pienu,
  3. krējumu un mīkstu sviestu (nekausēt).
  4. Ar rokām samīcīt līdz viendabīgai masai un izveidot no tās ezīša figūru,
  5. neaizmirstot izveidot ezīša actiņas un deguntiņu.
  6. Gatavo ezīti apviļāt magoņu sēklās, un pēc tam rūpīgi un vienmērīgi sadurt
  7. adatiņas no saulespuķu sēkliņām.
  8. Zemesriekstus šokolādē ieliek actiņu vietā un izmanto deguntiņam.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes