Sastāvdaļas
- 1 kg cepumu (lieliski derēs krekeri ar magonēm)
- 0,5 l iebiezināts kondensēts piens (labāk vārīts)
- 200 g pūdercukura
- 150 - 200 g skāba krējuma
- 100 - 150 g sviesta
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
- 3 - 4 ēdamkarotes magoņu sēklu
- 3 zemesrieksti šokolādē (ezīša actiņām un deguntiņam)
- 1 paciņa lobītu saulespuķu sēkliņu
Pagatavošana
- Sasmalcina cepumus līdz pulverveida stāvoklim.
- Cepumu pulveri liek traukā, sajauc ar pūdercukuru, kakao, iebiezināto kondensēto pienu,
- krējumu un mīkstu sviestu (nekausēt).
- Ar rokām samīcīt līdz viendabīgai masai un izveidot no tās ezīša figūru,
- neaizmirstot izveidot ezīša actiņas un deguntiņu.
- Gatavo ezīti apviļāt magoņu sēklās, un pēc tam rūpīgi un vienmērīgi sadurt
- adatiņas no saulespuķu sēkliņām.
- Zemesriekstus šokolādē ieliek actiņu vietā un izmanto deguntiņam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!