Sastāvdaļas
- 1 glāze sasmalcinātu lazdu riekstu
- 6 olu baltumi
- šķipsniņa sāls
- 1,5 glāzes pūdercukura
- 2 tējkarotes kukurūzas miltu
- 1 tējkarote baltā etiķa
Pildījumam:
- 500 g putukrējuma
- 200 g tumšās šokolādes
- 1 ēdamkarote kafijas liķiera
Pagatavošana
- Olu baltumus saputo stingrās putās ar sāli, puto apmēram 10 minūtes.
- Olu baltumus sajauc ar kartupeļu miltiem, riekstiem un etiķi, pamazām, lai masa nesakrīt.
- Sadala masu 2 daļās un liek uz cepešplāts, kur ieklāts cepamais papīrs, tā, lai sanāk 2 biskvīti.
- Cep 180°C temperatūrā 5 minūtes, tad karstumu samazina līdz 120°C un cep apmēram stundu.
- Tad izslēdz un atstāj biskvītus atdzist.
- Gatavo krēmu. Izkausē šokolādi, sajauc ar putukrējumu un pievieno liķieri.
- Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu.
- Tortes virsmu rotā ar krēmu un šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!