Šokolādes kūka ar kokosriekstu krēmu

Šokolādes kūka ar kokosriekstu krēmu Foto: Šokolādes kūka ar kokosriekstu krēmu

Sastāvdaļas

Biskvīts:

  • 250 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2/3 glāzes cukura
  • 200 g miltu
  • 1 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes piena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera

Kokosriekstu krēmam:

  • 500 ml piena
  • 6 ēdamkarotes mannas graudu
  • 200 g saldkrējuma sviesta (istabas temperatūrā)
  • 2/3 tases cukura
  • 200 g kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana

  1. Biskvīts: Sviestu sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa.
  2. Pa vienai pievieno olas, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi saputojot ar elektrisko putotāju.
  3. Pakāpeniski pievieno miltus, pienu, cepamo pulveri, kakao pulveri, vaniļas cukuru un maisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj 24 - 27 cm lielā kūkas formā (var izmantot arī silikona formu), kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 kārtās.
  7. Krēms: Nelielā katliņā uzvāra pienu un sviestu.
  8. Pakāpeniski, berot lēni, pienam pievieno mannas graudus, rūpīgi samaisa un uzvāra.
  9. Tad noņem katliņu no uguns, pievieno cukuru un kokosriekstu skaidiņas. Rūpīgi samaisa un nedaudz atdzesē.
  10. Krēmu klāj starp biskvītiem un kūkas virsmu dekorē, piemēram, ar vārītu iebiezināto pienu.
  11. Kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām vai labāk visu nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes