Sastāvdaļas
- 600 ml piena
- 30 g miltu
- 2 olu dzeltenumi
- 80 g cukura
- 1/4 paciņas vaniļas cukura
- 60-80 g tumšās šokolādes vai 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 250 ml trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- 100 ml piena pievieno olu dzeltenumus, pieber miltus - kārtīgi samaisa.
- Atlikušo pienu, kopā ar cukuru un vaniļas cukuru uzvāra, pievieno piena maisījumu ar olu dzeltenumiem un miltiem.
- Pastāvīgi maisot, karsta ūdens peldē, karsē, kamēr izveidojas ne pārāk bieza masa.
- Tajā brīdī, kad krēms vairs nesabiezē, trauku liek auksta ūdens peldē, turpina maisīt, lai neveidojas plēve
- Traukam ar krēmu uzliek vāku.
- Atdzisušā krēmā iemaisa pusi saputota saldā krējuma, liek deserta trauciņos.
- Atlikušo saputoto saldo krējumu mazliet pasaldina, pieber 1 tējkaroti cukura, liek konditorejas maisiņā, un uzspiež pa virsu krēmam, deserta trauciņos.
- Pirms pasniegšanas, krēmu liek ledusskapī uz dažām stundām.
- Rotā ar ķiršiem, zemenēm vai avenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!