Šokolādes krēms

Šokolādes krēms Foto: Šokolādes krēms

Sastāvdaļas

  • 600 ml piena
  • 30 g miltu 
  • 2 olu dzeltenumi
  • 80 g cukura
  • 1/4 paciņas vaniļas cukura
  • 60-80 g tumšās šokolādes vai 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 250 ml trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. 100 ml piena pievieno olu dzeltenumus, pieber miltus - kārtīgi samaisa.
  2. Atlikušo pienu, kopā ar cukuru un vaniļas cukuru uzvāra, pievieno piena maisījumu ar olu dzeltenumiem un miltiem.
  3. Pastāvīgi maisot, karsta ūdens peldē, karsē, kamēr izveidojas ne pārāk bieza masa.
  4. Tajā brīdī, kad krēms vairs nesabiezē, trauku liek auksta ūdens peldē, turpina maisīt, lai neveidojas plēve
  5. Traukam ar krēmu uzliek vāku.
  6. Atdzisušā krēmā iemaisa pusi saputota saldā krējuma, liek deserta trauciņos.
  7. Atlikušo saputoto saldo krējumu mazliet pasaldina, pieber 1 tējkaroti cukura, liek konditorejas maisiņā, un uzspiež pa virsu krēmam, deserta trauciņos.
  8. Pirms pasniegšanas, krēmu liek ledusskapī uz dažām stundām.
  9. Rotā ar ķiršiem, zemenēm vai avenēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes