Sastāvdaļas
● 2 olas
● 45 g miltu
● 90 g rūgtās šokolādes
● 90 g sviesta
● 100 g cukura
Veidņu ieziešanai:
● kakao pulveris
● sviests
Pagatavošana
- Olas sakuļ putās.
- Iecilā cukurā un vēlreiz sakuļ.
- Šokolādi un sviestu izkausē karsta ūdens peldē.
- Izkausēto šokolādi un sviestu pakāpeniski pievieno olu maisījumam, pastāvīgi maisot.
- Iesijā miltus un sakuļ viendabīgā masā.
- Mazās veidnītes ieziež ar sviestu un pārkaisa ar kakao pulveri.
- Veidnēs lej tik daudz mīklas, paredzot to, ka tā, cepšanās laikā pacelsies.
- Cep sakarsētā krāsnī 5-12 minūtes, fondantiem iekšpusē jābūt šķidriem.
- Pasniedz pārkaisītus ar kakao pulveri un pūdercukuru, var rotāt ar zemenēm.