Sastāvdaļas
- 400 g liellopu gaļas
- 1 ēdamkarote margarīna vai sviesta
- sāls, melnie pipari
Sacepumam:
- 5 - 6 vārīti kartupeļi
- 200 g šampinjonu
- 2 šalotes sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/4 tējkarotes sāls
- šķipsniņa muskatrieksta
- 1 ēdamkarote margarīna vai sviesta
- 100 saldā krējuma
- 100 rīvēta stipra siera
Pagatavošana
- Sarīvē vārītos kartupeļus.
- Šampinjonus notīra un sasmalcina.
- Nomizo un sasmalcina sīpolus un ķiplokus.
- Sīpolus, ķiplokus un sēnes nedaudz apcep panna sakarsētās taukvielās.
- Kartupeļus ieziestā cepamā trauka.
- Pārkaisa ar sali un muskatriekstu, virsu liek sīpolu un sēņu maisījumu.
- Pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep cepeškrāsnī ~ 225°C temperatūrā 15 minūtes.
- Gaļu nedaudz izdauza, cep pannā sakarsētās taukvielās 2 minūtēs no katras puses.
- Pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Šniceles pasniedz ar sēņu sacepumu un svaigu dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!