Šnicele ar sēņu sacepumu

Šnicele ar sēņu sacepumu Foto: Šnicele ar sēņu sacepumu

Sastāvdaļas

  • 400 g liellopu gaļas
  • 1 ēdamkarote margarīna vai sviesta
  • sāls, melnie pipari

Sacepumam:

  • 5 - 6 vārīti kartupeļi
  • 200 g šampinjonu
  • 2 šalotes sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 1 ēdamkarote margarīna vai sviesta
  • 100 saldā krējuma
  • 100 rīvēta stipra siera

Pagatavošana

  1. Sarīvē vārītos kartupeļus.
  2. Šampinjonus notīra un sasmalcina.
  3. Nomizo un sasmalcina sīpolus un ķiplokus.
  4. Sīpolus, ķiplokus un sēnes nedaudz apcep panna sakarsētās taukvielās.
  5. Kartupeļus ieziestā cepamā trauka.
  6. Pārkaisa ar sali un muskatriekstu, virsu liek sīpolu un sēņu maisījumu.
  7. Pārlej ar saldo krējumu, pārkaisa ar rīvētu sieru.
  8. Cep cepeškrāsnī ~ 225°C temperatūrā 15 minūtes.
  9. Gaļu nedaudz izdauza, cep pannā sakarsētās taukvielās 2 minūtēs no katras puses.
  10. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
  11. Šniceles pasniedz ar sēņu sacepumu un svaigu dārzeņu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes