Sastāvdaļas
- 210 g kviešu milti
- 115 g sviesta
- 80 g cukurs
- 1 ola
- vaniņas cukurs vai citrona miziņas pēc garšas
- šķipsniņa sāls
- 50 g mandeļu
Pagatavošana
- Olu sakuļ ar cukuru un sāli.
- Sviestu sakuļ līdz viendabīgai konsistencei un pievieno tam sakulto olu.
- Tad pievieno miltus un vanilīnu, mīklu rūpīgi samīca līdz izveidojas bumba.
- Mīklu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Atdzesēto mīklu izrullē līdz 0.8 - 1 cm biezumam un izgriež sev vēlamā izmēra kvadrātiņus.
- Izgrieztos kvadrātiņus izkārto uz nedaudz ietaukota cepamā papīra.
- Apziež tos ar olu un apkaisa ar sasmalcinātām mandelēm.
- Cep 220 - 230°C temperatūrā 15 - 25 minūtes.
- Pēc savas gaumes rotā ar putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!