Skotu ola ar mango mērci

Skotu ola ar mango mērci Foto: Skotu ola ar mango mērci

Sastāvdaļas

  • 2 cieti vārītas olas
  • 1 svaiga ola
  • 200 g liellopu maltās gaļas
  • 1 neliels sīpols
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pētersīļu
  • 2 baltmaizes šķēles
  • sāls
  • pipari
  • eļļa cepšanai

Mērcei:

  • ½ mango
  • ½ sarkanā čili
  • daži kinzas zariņi
  • ¼ laima sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Gaļai pievieno sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, zaļumus, sadrupinātu maizes mīkstumu, svaigo olu, sāli un piparus, visu labi sajauc viendabīga masā.
  2. To sadala divās daļās, izplacina, katrai vidū liek vārītu olu un ietin masā.
  3. Ietītās olas liek sakarsētā eļļā un apgrozot apcep.
  4. Tad karstumu samazina, pannai uzliek vāku un lēni cep 7-8 minūtes.
  5. Mērcei mango, čili un kinzu sasmalcina, sajauc ar laima sulu un eļļu, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  6. Mērci pārlej ceptajām skotu olām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes