Skābā krējuma torte „Pančo”

Skābā krējuma torte „Pančo” Foto: Skābā krējuma torte „Pančo”

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 ola
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera

Krēmam:

  • 700 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • ķirši

Glazūrai:

  • 6 ēdamkarotes piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Ar putojamo slotiņu saputo olas ar cukuru, pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
  2. Visu labi samaisa, pievieno skābo krējumu un mīklu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno kakao pulveri.
  3. Kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru, ieklāj tajā mīklu un cep 2 biskvītus 180°C temperatūrā 20 minūtes.
  4. Kad biskvīti gatavi, salauž tos gabaliņos. Šokolādes biskvīta gabaliņus izmanto kā tortes pamatni.
  5. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru līdz vukurs pilnībā izkusis.
  6. Klāj krēmu pār tortes pamatni, pārkaisa ar ķiršiem un baltā biskvīta gabaliņiem un pārziež ar atlikušo krēma daudzumu.
  7. Torti ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  8. Glazūra: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc nelielā katliņā un vāra līdz masa sāk sabiezēt, nepārtraukti maisot.
  9. Pārlej glazūru pār tortes virsmu un ievieto to ledusskapī uz visu nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes