Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g skābā krējuma
- 100 g margarīna
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1/2 glāze cukura
- 2 1/2 glāzes miltu
Šokolādes slānim:
- 200 g skābā krējuma
- 100 g margarīna
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- 1/2 glāze cukura
- 2 1/2 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 400 g trekna skābā krējuma
- 150 g cukura
- 25 g magoņu sēklu
Pagatavošana
- Mīkla: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
- Mīklu rūpīgi izmīca un sadala 2 daļās, katru no tām izrullējot 25 cm diametrā.
- Šokolādes slānis: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā.
- Mīklu rūpīgi izmīca un sadala 2 daļās, katru no tām izrullējot 25 cm diametrā.
- Visus 4 mīklas apļus liek cepties uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Cep 200°C temperatūrā 10 - 12 minūtes.
- Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru, pievieno magoņu sēklas un turpina putošanu vēl 5 minūtes.
- Gaišo biskvītu liek uz servējamā šķīvja, pārklāj ar krēmu. Tad liek brūno biskvītu un darbības atkārto.
- Pāri palikušo krēmu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai nelielā karstumā un pārklāj ar to tortes virsmu.
- Torti ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām vai uz visu nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!