Siļķu salāti ar valriekstiem, dārzeņiem un šampinjoniem

Siļķu salāti ar valriekstiem, dārzeņiem un šampinjoniem Foto: Siļķu salāti ar valriekstiem, dārzeņiem un šampinj

Sastāvdaļas

  • 2 siļķu filejas
  • 1/2 glāzes drupinātu valriekstu
  • 300 g svaigu šampinjonu
  • 3 cieti vārītas olas
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 ēdamkarote augu eļļas 
  • 1 saišķītis diļļu 
  • 1 saišķītis loku
  • 200 g majonēzes 

Pagatavošana

  1. Siļķu fileju sagriež mazos gabaliņos, samaisa ar valriekstiem.
  2. Sīpolus sagriež pusgredzenos, burkānu rupji sarīvē - sīpolus samaisa ar burkāniem, mazliet apcep eļļā, uz pannas.
  3. Šampinjonus vāra sālsūdenī, atdzesē, sagriež šķēlītēs.
  4. Olas, dilles un lokus, katru atsevišķi sakapā.
  5. Lokus samaisa ar dillēm.-
  6. Salātu sastāvdaļas liek kārtās, katru kārtu noklāj ar majonēzi:
  7. 1 kārta - siļķe ar valriekstiem
  8. 2 kārta - olas
  9. 3 kārta - dārzeņi
  10. 4 kārta - sēnes un zaļumi
  11. Pasniedzot, salātiem uzklāj atlikušo majonēzi, uzkaisa zaļumus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes