Siera- ķiploku standziņas

Uzkodas - Siera- ķiploku standziņas Foto: vk.com

Sastāvdaļas

● 1,25 glāzes silta ūdens
● 1 tējkarote medus
● 7 g rauga
● 1 tējkarote jūras sāls
● 3 glāzes miltu
● 225 g kausēta sviesta
● 1 tējkarote ķiploku pulvera
● 5 saspiestas ķiploka daiviņas
● 100-150 g rīvēta Parmas siera
● 2 tējkarotes kaltēta oregano
● 2 tējkarotes svaiga rozmarīna
● 1/4 tējkarotes kaltēta timiāna

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā samaisa siltu ūdeni, medu un raugu, atstāj uz 5 minūtēm, lai raugs sāktu putot.
  2. Tad pievieno miltus, jūras sāli - ar rokām samīca viendabīgu, elastīgu mīklu.
  3. Mīklu liek ietaukotā bļodā uz 30 minūtēm, siltā vietā. 
  4. Uzrūgušu mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, sadala 4-6 daļās.
  5. Katru mīklas daļu izrullē tievā desiņā, kuru vēlāk vajadzēs sagriezt standziņās.
  6. Blenderī sasmalcina sieru, oregano, rozmarīnu, timiānu - visu liek lielā bļodā.
  7. Sviestu sakuļ ar saspiestajām ķiploka daiviņām,ķiploku pulveri.
  8. Katru standziņu mērcē sviesta maisījumā, tad apviļā siera maisījumā. 
  9. Standziņas liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  10. Cep 200 °C temperatūrā, 15-18 minūtes, kamēr siers kļūst brūngans.
  11. Standziņas nekavējoties izņem no veidnes, un atdzesē.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes