„Selgas” cepumu – skābā krējuma torte „Lauztais stikliņš”

„Selgas” cepumu – skābā krējuma torte „Lauztais stikliņš” Foto: „Selgas” cepumu – skābā krējuma torte

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas „Selgas” cepumu ar magoņu sēklām
  • 1 l skābā krējuma
  • 1 glāze pūdercukura
  • 2 paciņas želatīna
  • 300 - 400 g marmelādes

Pagatavošana

  1. Marmelādes sagriež nelielos kubiņos un cepumus sasmalcina nelielos gabaliņos.
  2. Želatīnu aplej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest 15 minūtes. 
  3. Tad izkausē to mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē.
  4. Skābo krējumu viegli samaisa ar pūdercukuru un pakāpeniski pievieno izkausēto želatīnu. 
  5. Labi visu samaisa.
  6. Masai pievieno sasmalcinātos cepumu un marmelādes gabaliņus.
  7. Stikla bļodu pārklāj ar foliju, ielej tajā masu un ievieto ledusskapī uz visu nakti.
  8. Pirms pasniegšanas izgāž to uz servējamā šķīvja un dekorē pēc savas gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes