„Selgas” cepumu melleņu siera kūka

„Selgas” cepumu melleņu siera kūka Foto: „Selgas” cepumu melleņu siera kūka

Sastāvdaļas

  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 140 g sviests (izkausēts)
  • 275 g brūnā cukura
  • 100 g melleņu
  • 1 tējkarote kukurūzas miltu
  • 900 g "Mascarpone" siera
  • 4 ēdamkarotes kviešu miltu
  • 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 3 olas
  • 200 ml skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Sagatavo 20x30 cm kvadrātveida formu ar cepamo papīru.
  2. Sasmalcina cepumus un pievieno tiem izkausēto sviestu. Samaisa to visu viendabīgā masā un izklāj formā. Ar ēdamkarotes palīdzību izlīdzina cepumu masu pa formu un liek cepties ~ 10 min un atstāj atdzesēties.
  3. Tikmēr 25 g cukura un mellenes ievieto nelielā grāpītī, tad pievieno kukurūzas miltus, kas sajaukti ar 1 ēdamkaroti ūdens.
  4. Silda uz nelielas uguns, kamēr cukurs izkusis un masa ieguvusi mērces konsistenci. Novieto atdzesēties.
  5. Dziļā traukā ieliek "Mascarpone" sieru. Puto to ar mikseri tik ilgi, kamēr tas ieguvis viendabīgu konsistenci. Pievienotam atlikušo cukuru un turpina putot. Tad pievieno miltus, vaniļu, olas un skābo krējumu un to visu saputo kopējā masā.
  6. Izklāj pusi siera masas uz cepumu pamatnes, tad pamīšus izklāj pusi melleņu mērces. Pārklāj to ar atlikušo siera masu un izlīdzina to ar lāpstiņu. Tad atkal pamīšus izklāj melleņu mērci pa kūku un nedaudz iespiež to masā.
  7. Liek cepties uz 10 min 200 grādos, tad samazina temperatūru līdz 110 grādiem un turpina cept ~ 30 min.
  8. Izslēdz krāsni atstāj tur kūku uz ~ 1 stundu ar durvīm ciet un tad vēl uz 1 stundu, bet ar krāsns durvīm vaļā. Pēc tam atstāj to istabas temperatūrā. līdz tā pilnībā atdzisusi ~ 3 stundas vai vislabāk uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes