Sastāvdaļas
- 400 g miltu
- 1/2 tējkarotes jūras sāls
- 5 g sausā rauga
- 45 ml olīveļļas
- 150 ml picas mērces
- 150 g Mocarellas siera
- 100 g šķiņķa
- 100 g auksti kūpinātas desas
- 100 g olīvu bez kauliņiem
- 250 g tomātu
Pagatavošana
- Izsijātus miltus samaisa ar sāli un raugu, lielā bļodā, masā izveido iedobi, kur liet šķidrumu.
- Atsevišķi samaisa 250 ml silta ūdens ar olīveļļu un lej iedobē.
- Sakuļ viendabīgu mīklu.
- Mīklu noliek siltā vietā, uzklāj dvieli vai pārtikas plēvi, lai rūgst.
- Mīklai jāuzrūgst divreiz vairāk, kad tā uzrūgusi, to vēlreiz samīca un vēl atstāj uzrūgt.
- Kad mīkla ir uzrūgusi, to vienmērīgi izlīdzina veidnē, kas nokaisīta ar miltiem, izveido nelielas maliņas.
- Mīklu mazliet noziež ar olīveļļu, tad uzklāj picas mērci.
- Tad uzkaisa rīvētu sieru, liek mazliet apceptu šķiņķi, desu, olīvas, tomātus.
- Cep 220-250°C temperatūrā, 10-12 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!