Sātīgā gaļas pica

Sātīgā gaļas pica Foto: Sātīgā gaļas pica

Sastāvdaļas

  • 400 g miltu
  • 1/2 tējkarotes jūras sāls
  • 5 g sausā rauga
  • 45 ml olīveļļas
  • 150 ml picas mērces
  • 150 g Mocarellas siera 
  • 100 g šķiņķa
  • 100 g auksti kūpinātas desas 
  • 100 g olīvu bez kauliņiem
  • 250 g tomātu 

Pagatavošana

  1. Izsijātus miltus samaisa ar sāli un raugu, lielā bļodā, masā izveido iedobi, kur liet šķidrumu.
  2. Atsevišķi samaisa 250 ml silta ūdens ar olīveļļu un lej iedobē.
  3. Sakuļ viendabīgu mīklu.
  4. Mīklu noliek siltā vietā, uzklāj dvieli vai pārtikas plēvi, lai rūgst.
  5. Mīklai jāuzrūgst divreiz vairāk, kad tā uzrūgusi, to vēlreiz samīca un vēl atstāj uzrūgt.
  6. Kad mīkla ir uzrūgusi, to vienmērīgi izlīdzina veidnē, kas nokaisīta ar miltiem, izveido nelielas maliņas.
  7. Mīklu mazliet noziež ar olīveļļu, tad uzklāj picas mērci.
  8. Tad uzkaisa rīvētu sieru, liek mazliet apceptu šķiņķi, desu, olīvas, tomātus.
  9. Cep 220-250°C temperatūrā, 10-12 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes