Sastāvdaļas
- 500 g 9% biezpiena
- 2 olas
- 100 g miltu
- 4 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- eļļa cepšanai
- skābais krējums vai ievārījums pie pasniegšanas
Pagatavošana
- Biezpienu sasmalcina blenderī, izberž caur smalku sietu vai saspaida ar dakšiņu, līdz tas ir viendabīgs.
- Pieliek olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un labi visu samaisa. Tad pievieno izsijātus miltus un iemaisa, līdz masa ir viendabīga.
- Pannā uzkarsē eļļu. Lēzenā šķīvī ieber nedaudz miltu. Ar ūdenī samērcētu ēdamkaroti ņem biezpiena masu un uzmanīgi apviļā miltos no visām pusēm.
- Liek plācenīšus pannā un cep uz vidēji lielas uguns, līdz tie no abām pusēm kļūst zeltaini.
- Pasniedz ar karstus ar skābo krējumu vai ievārījumu.
Gardi, maigi un ar zema tauku satura biezpiena plācenīši. Vienkārši, ātri un garšīgi pagatavojami!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!