Saldie biezpiena plācenīši

Saldie biezpiena plācenīši Foto: Saldie biezpiena plācenīši

Sastāvdaļas

  • 500 g 9% biezpiena
  • 2 olas
  • 100 g miltu
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • eļļa cepšanai
  • skābais krējums vai ievārījums pie pasniegšanas

Pagatavošana

  1. Biezpienu sasmalcina blenderī, izberž caur smalku sietu vai saspaida ar dakšiņu, līdz tas ir viendabīgs.
  2. Pieliek olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un labi visu samaisa. Tad pievieno izsijātus miltus un iemaisa, līdz masa ir viendabīga.
  3. Pannā uzkarsē eļļu. Lēzenā šķīvī ieber nedaudz miltu. Ar ūdenī samērcētu ēdamkaroti ņem biezpiena masu un uzmanīgi apviļā miltos no visām pusēm.
  4. Liek plācenīšus pannā un cep uz vidēji lielas uguns, līdz tie no abām pusēm kļūst zeltaini.
  5. Pasniedz ar karstus ar skābo krējumu vai ievārījumu.

Gardi, maigi un ar zema tauku satura biezpiena plācenīši. Vienkārši, ātri un garšīgi pagatavojami!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes