Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- sāls, pipari
Ruletītēm:
- 1/2 glāzes kefīra
- 1/4 tējkarotes sodas
- sāls
- milti
- 3 ķiploka daiviņas
- dilles
Pagatavošana
- Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē, kopā izcep pannā, pievieno vidēja lieluma gabaliņos sagrieztu liellopu gaļu, mazliet pacep.
- Pielej ūdeni, sautē, kamēr gatavs, ik pa bišķītim ūdeni pielej vēl, ja tas ir iztvaikojis.
- Gatavo ruletītes - kefīru lej bļodā, pievieno sodu, sāli - izmaisa.
- Pakāpeniski pievieno miltus - izmaisa.
- Miltus pievieno tik daudz, lai nav pārāk bieza mīkla, mīklu noliek malā.
- Mīklu plāni izrullē, noziež ar augu eļļu, uzklāj ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, uzkaisa sakapātas dilles.
- Satin ruleti, sagriež to 1,5 cm platos gabaliņos.
- Kartupeļus nomizo, katru sagriež 4 daļās, cep atsevišķā pannā, kamēr gatavs.
- Ceptos kartupeļus pievieno gaļai, pielej ūdeni, pavāra.
- Kad kartupeļi ir pavārījušies, virsū liek ruletītes, ja šķidruma ir maz, pielej, pagaršojiet, ja nepieciešams, pieberiet sāli.
- Pannai uzliek vāku, sautē uz mazas uguns, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!