Sastāvdaļas
- 1 sālīta siļķe
- 1 vārīta biete
- 2 vārīti kartupeļi (vidēja lieluma)
- 1-2 sīpoli
- 1-2 burkāni
- 200 g majonēzes
- 1 saišķītis pētersīļu
- 1,5 ēdamkarotes želatīna
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1/2 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Burkānus izvāra ar visu mizu.
- Visiem vārītajiem dārzeņiem novelk mizu, rupji sarīvē.
- Sīpolus sakapā, cep pannā, augu eļļā, uz vidējas uguns, kamēr kļūst zeltaini.
- Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, 30 minūtes, tad uzkarsē, maisot izšķīdina, atdzesē.
- Atdzesētu želatīnu samaisa ar majonēzi.
- Siļķi sagriež gabaliņos.
- Ceptos sīpolus samaisa ar majonēzi.
- Izklāj foliju, liek kārtās - bietes, burkāni, kartupeļi, siļķe, sīpolu-majonēze.
- Uzmanīgi satin ruleti, turot aiz folijas.
- Ruleti liek ledusskapī uz nakti.
- Gatavu ruleti sagriež šķēlēs un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!