Rīsi ar vistas gaļu - Arroz con pollo

Rīsi ar vistas gaļu - Arroz con pollo Foto: Rīsi ar vistas gaļu - Arroz con pollo

Sastāvdaļas

 ● 1,5 kg vistas gaļas
 ● 1 vidēji liels sīpols
 ● 1 burkāns
 ● 1 sarkanā paprika
 ● 100 g saldētu zaļo zirnīšu
 ● 500 g rīsu
 ● 100 ml sausa baltvīna
 ● 2 ķiploka daiviņas
 ● čili pipari pēc garšas
 ● 1/2 tējkarotes romiešu ķimeņu
 ● sāls, pipari
 ● 50 ml augu eļļas
 ● 500 ml vistas buljona

Pagatavošana

  1. Vistas gaļu sadala 8 gabalos, katru gabalu, vairākās vietās sadursta ar nazi, ierīvē ar ķiplokiem, uzber sāli, piparus, pievieno romiešu ķimenes, čili piparus.
  2. Uzlej baltvīnu, marinē 15-30 minūtes, vairākas reizes gaļas gabalus apgroza.
  3. Marinētos vistas gaļas gabalus nosusina ar papīra dvieli, cep stipri sakarsētā augu eļļā, lielā katlā, ar biezu apakšu.
  4. Cep tik ilgi, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  5. Izcepto gaļu liek citā traukā atdzesēt.
  6. Dārzeņus sagriež 1 x 1 cm lielos gabaliņos.
  7. Saldētos zirnīšus var arī neatlaidināt.
  8. Tajā pašā eļļā, kur cepās vistas gaļa, uz lielas uguns cep sīpolus un burkānus, pastāvīgi maisot.
  9. Tad pievieno papriku, pašās beigās - zaļos zirnīšus.
  10. Dārzeņus pārāk sacept nevajag, tiem jāpaliek mazliet kraukšķīgiem, jāsaglabā forma.
  11. Katlā liek rīsus, samaisa ar dārzeņiem, mazliet apcep.
  12. Vistas gaļas gabalus liek virsū rīsiem, pārlej ar sālītu vistas buljonu, pārklājot rīsus 1 cm līmenī.
  13. Visu uzvāra, samazina uguni, sutina, uzliekot vāku, 30 minūtes.
  14. Pārbauda, vai rīsi ir gatavi, ja vēl nav, pielej vēl mazliet vistas buljona, turpina sutināt vēl 10 minūtes.
  15. Noņem vistas gaļu, uzmanīgi samaisa rīsus ar koka lāpstiņu, paceļot tos no katla apakšas.
  16. Ja katla apakšā rīsi ir mazliet piecepušies, nesatraucieties, tā tam ir jābūt.
  17. Rīsus pasniedz ar citrona vai laima šķēlīti.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes