Sastāvdaļas
- 200 - 250 g riekstu kodolu
- 2 - 3 olas
- 4 - 5 ēdamkarotes smalkā cukura
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 3 - 4 ēdamkarotes rīvmaizes
Pagatavošana
- Lazdu riekstu, valriekstu vai zemesriekstu kodolus mazliet apgrauzdē, no ņem miziņas un atdzesē.
- Pēc tam sastampā vai samaļ gaļas mašīnā.
- Atsevišķi saputo ar cukuru olu dzeltenumus un sviestu, pēc tam visu samaisa kopā un labi saputo.
- Pievieno riekstus, izsijātu rīvmaizi, visu labi izmaisa.
- Divos paņēmienos iecilā saputotus olu baltumus, masu uzmanīgi izmaisa un no augšas uz leju.
- Aizpilda 3/4 veidnes, kas ieziesta ar sviestu un apkaisīta ar rīvmaizi.
- Cep cepeškrāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!