Riekstu – bezē torte ar vārīto krēmu

Riekstu – bezē torte ar vārīto krēmu Foto: Riekstu – bezē torte ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas

Bezē biskvītam:

  • 140 g riekstu
  • 160 - 170 g olu baltumu (no 5 vidējām olām)
  • 200 - 250 g cukura
  • sāls

Krēmam:

  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 ml piena
  • 20 g miltu
  • 20 g pūdercukura
  • 20 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Pagatavošana

    1. Bezē biskvītus ir iesakāms izcept iepriekšējā dienā, lai tie labi izkalstu.
    2. Riekstus rupji sasmalcina un apgrauzdē un pannas.
    3. Labi atdzesētus olu baltumus saputo stingrās putās ar šķipsniņu sāls.
    4. Turpinot putot, pa daļām pievieno cukuru, puto vēl 5 - 7 minūtes.
    5. Cepešplātī ieklāj cepampapīru un uz tā uzzīmē 3 apļus ar 16 - 17 cm diametru.
    6. 3 - 4 ēdamkarotes saputotā olu baltuma klāj brīvajās vietās uz papīra, starp apļiem, vēlāk no tiem veido drumstalas.
    7. Pārējai olbaltumu masai pievieno riekstus un rūpīgi samaisa.
    8. Baltumu masu liek uz uzzīmētajiem apļiem, izlīdzina.
    9. Liek cepeškrāsnī 140 °C temperatūrā apmēram uz 1 stundu, vai 90 °C temperatūrā uz 3 stundām un atstāj uz nakti cepeškrāsnī..
    10. Lai pagatavotu vārīto krēmu, olas dzeltenumus sajauc ar pūdercukuru un miltiem.
    11. Uzvāra pienu ar cukuru un vaniļas cukuru.
    12. Nedaudz piena lej olu dzeltenumu masā un ātri puto.
    13. Vienmērīgu masu lej klāt atlikušajam pienam un mazas uguns nepārtraukti maisa, kamēr masa sabiezē.
    14. Noņem no uguns un pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē istabas temperatūrā.
    15. Bezē biskvītus kārto vienu uz otra, katru kārtu pārsmērējot ar krēmu.
    16. Rotā ar sasmalcinātiem riekstiem un bezē drumstalām.
    17. Torti liek ledusskapī uz 2 stundām.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes