„Ricotta” siera – aveņu kūka

 „Ricotta” siera – aveņu kūka Foto: „Ricotta” siera – aveņu kūka

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 225 g miltu
  • 100 g sviesta (sagriezts)
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 olas dzeltenums
  • 3 tējkarotes auksta ūdens

Pildījumam:

  • 750 g svaiga „Ricotta” siera
  • 100 g pūdercukura
  • 2 olas
  • 2 tējkarotes smalki rīvētas citrona miziņas
  • 1 tējkarote vaniļas pupiņu pasta
  • 125 ml saldā krējuma
  • avenes (dekorēšanai)

Pagatavošana

  1. Viegli ietauko 23 cm platu, apaļo kūkas formu. Virtuves kombainā sajauc miltus, sviestu un pūdercukuru līdz masa līdzinās maizes druskām. Tad pievieno olas dzeltenumu un ūdeni un maisa līdz viss ir viendabīgā masā. Nedaudz pamīca un izklāj pa kūkas formas pamatni un malām ~ 2 cm augstumā. Ievieto ledusskapī atdzesēties uz 10 minūtēm. 
  2. Tikmēr virtuves kombainā sajauc „Ricotta” sieru, pūdercukuru, olas, citrona miziņas un vaniļu līdz masa kļūst viendabīga. Tad pievieno saldo krējumu un turpina maisīt.
  3. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Rūpīgi izklāj „Ricotta” siera masu pār mīklu, kas iepriekš atdzesēta un ievieto cepeškrāsnī uz 25 minūtēm. Samazina cepšanās temperatūru līdz 160°C un turpina cept vēl 15 minūtes. Tad izslēdz cepeškrāsni un tur kūku uz 1 h 30 min ar durvīm vaļā, kamēr kūka pilnībā atdzisusi. Pirms pasniegšanas dekorē kūku ar svaigām avenēm vai citām ogām pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes