Sastāvdaļas
- 5 olas
- 200 g cukura
- 230 g sviesta
- 210 g miltu
- 1/2 ēdamkarotes cepamā pulvera
- svaigas vai konservētas plūmes
Pagatavošana
- Olām atdala baltumus no dzeltenumiem, kurus liek atsevišķās bļodās.
- Bļodā ar olu dzeltenumiem ber cukuru, sakuļ ar mikseri, kamēr masa kļūst bieza.
- Pievieno mīkstu sviestu un vēlreiz sakuļ.
- Atsevišķi samaisa miltus ar cepamo pulveri, pievieno olu dzeltenumu masai, sakuļ.
- Olu baltumus ar mikseri sakuļ stingrās putās, samaisa ar olu dzeltenumu masu.
- Ietauko veidni un pārkaisa to ar miltiem.
- Mīklu liek veidnē, izlīdzina.
- Svaigas plūmes sagriež gabaliņos, konservētām - notecina šķidrumu.
- Plūmes izkārto uz mīklas.
- 180°C temperatūrā uzkarsētā krāsnī, pīrāgu cep 20 minūtes.
- Gatavu pīrāgu izņem no krāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!