Sastāvdaļas
Mīklai:
● 80 g sviesta (istabas temperatūrā)
● 80 g cukura
● 1 ola
● 1/4 tējkarotes sodas
● 1 ēdamkarote kakao pulvera
● 170 g miltu
Krēmam:
● 250 g biezpiena
● 70 g cukura
● 100 g skābā krējuma
● 1 tējkarote kartupeļu cietes
● 1/3 tējkarotes vanilīna
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru, sodu un olu.
- Miltus samaisa ar kakao pulveri, pakāpeniski pievieno sviesta masai.
- Samīca mīklu - tā nedrīkst lipt pie rokām, 1/4 mīklas atdala nost.
- Lielāko mīklas daļu liek veidnē, izveido mīklas maliņu - 3-3,5 cm augstumā, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Sakuļ visas krēma sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu.
- Krēmu uzklāj mīklai.
- No atlikušās mīklas, izveido nelielas bumbiņas, un viegli iespiež krēmā.
- Cep sakarsētā krāsnī, 40-50 minūtes.