Pīrāgs ar biezpiena krēmu

Pīrāgs ar biezpiena krēmu Foto: Pīrāgs ar biezpiena krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 80 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 80 g cukura
  • 1 ola
  • 1/4 tējkarotes sodas
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 170 g miltu
Krēmam:
  • 250 g biezpiena
  • 70 g cukura
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • 1/3 tējkarotes vanilīna

Pagatavošana

  1. Sviestu sakuļ ar cukuru, sodu un olu.
  2. Miltus samaisa ar kakao pulveri, pakāpeniski pievieno sviesta masai.
  3. Samīca mīklu - tā nedrīkst lipt pie rokām, 1/4 mīklas atdala nost.
  4. Lielāko mīklas daļu liek veidnē, izveido mīklas maliņu - 3-3,5 cm augstumā, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
  5. Sakuļ visas krēma sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu.
  6. Krēmu uzklāj mīklai.
  7. No atlikušās mīklas, izveido nelielas bumbiņas, un viegli iespiež krēmā.
  8. Cep sakarsētā krāsnī, 40-50 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes