Sastāvdaļas
Mīklai:
- 80 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 80 g cukura
- 1 ola
- 1/4 tējkarotes sodas
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 170 g miltu
Krēmam:
- 250 g biezpiena
- 70 g cukura
- 100 g skābā krējuma
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- 1/3 tējkarotes vanilīna
Pagatavošana
- Sviestu sakuļ ar cukuru, sodu un olu.
- Miltus samaisa ar kakao pulveri, pakāpeniski pievieno sviesta masai.
- Samīca mīklu - tā nedrīkst lipt pie rokām, 1/4 mīklas atdala nost.
- Lielāko mīklas daļu liek veidnē, izveido mīklas maliņu - 3-3,5 cm augstumā, liek ledusskapī uz 20 minūtēm.
- Sakuļ visas krēma sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu.
- Krēmu uzklāj mīklai.
- No atlikušās mīklas, izveido nelielas bumbiņas, un viegli iespiež krēmā.
- Cep sakarsētā krāsnī, 40-50 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!