Sastāvdaļas
- 350 g kārtainās mīklas
- 250 g zilā siera
- 150 g krējumsiera
- svaigi malti melnie pipari
- 1 sakulta ola
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C.
- Bļodā iedrupina zilo sieru, samaisa ar krējumsieru un pipariem.
- Mīklu izveltnē plānā kārtiņā.
- Izgriež aplīšus ( ø 8 cm), atgriezumus izveltnē no jauna, līdz visa mīkla izlietota.
- Pusi plācenīšus liek uz cepamplāts.
- Maliņas apziež ar olu.
- Siera pildījumu liek uz plācenīšiem un pārklāj ar atlikušajiem mīklas aplīšiem.
- Rūpīgi aizspiež pīrādziņu maliņas.
- Katru pīrādziņu virspusē iegriež ar nazi, lai varētu izplūst tvaiki, apziež ar atlikušo olu.
- Cep 15 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
- Pasniedz karstus vai atdzisušus līdz istabas temperatūrai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!