Sastāvdaļas
- 2 olas
- 55 g pūdercukura
- 32 g kartupeļu cietes
- 17 g kakao pulvera
- 2 tējkarotes miltu
- 1/4 tējkarotes sodas
- 25 g sviesta
Pildījumam:
- 100 g sviesta
- 3 glāzes pūdercukura
- 2 tējkarotes piena
- 2 tējkarotes piparmētru ekstrakta
Šokolādes glazūrai:
- 150 ml saldā krējuma (35% tauku)
- 200 g rūgtās šokolādes (70%)
Pagatavošana
- Veidni ieziež ar sviestu un krāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai.
- Ar putotāju sakuļ olas un pūdercukuru (5-6 minūtes).
- Izsijātus miltus sajauc ar kartupeļu cieti, kakao pulveri un sodu.
- Miltu maisījumu sajauc ar olu maisījumu - samaisa mīklu, lej to veidnē.
- Cep 10-12 minūtes, atdzesē.
- Gatavo pildījumu - sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pievieno piparmētru ekstraktu, pienu - kārtīgi samaisa.
- Ar krēmu noklāj biskvītu.
- Gatavo glazūru - saldo krējumu lej katlā un vāra uz lēnas uguns.
- Tikko saldais krējums ir sācis vārīties, noņem no uguns, liek katlā salauztu šokolādi un katliņu atstāj uz 10 minūtēm, lai šokolāde izkūst.
- Kad šokolāde izkususi, visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā, atdzesē (var ielikt ledusskapī uz 10 minūtēm).
- Ar lāpstiņas palīdzību, glazūru vienmērīgi uzklāj krēmam.
- Torti liek ledusskapī, kamēr glazūra sacietē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!