Piparmētru - šokolādes torte

Piparmētru - šokolādes torte Foto: Piparmētru - šokolādes torte

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 55 g pūdercukura
  • 32 g kartupeļu cietes
  • 17 g kakao pulvera
  • 2 tējkarotes miltu
  • 1/4 tējkarotes sodas
  • 25 g sviesta

Pildījumam:

  • 100 g sviesta
  • 3 glāzes pūdercukura
  • 2 tējkarotes piena
  • 2 tējkarotes piparmētru ekstrakta

Šokolādes glazūrai:

  • 150 ml saldā krējuma (35% tauku)
  • 200 g rūgtās šokolādes (70%)

 

Pagatavošana

  1. Veidni ieziež ar sviestu un krāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai.
  2. Ar putotāju sakuļ olas un pūdercukuru (5-6 minūtes).
  3. Izsijātus miltus sajauc ar kartupeļu cieti, kakao pulveri un sodu.
  4. Miltu maisījumu sajauc ar olu maisījumu - samaisa mīklu, lej to veidnē.
  5. Cep 10-12 minūtes, atdzesē.
  6. Gatavo pildījumu - sviestu sakuļ ar pūdercukuru, pievieno piparmētru ekstraktu, pienu - kārtīgi samaisa.
  7. Ar krēmu noklāj biskvītu.
  8. Gatavo glazūru - saldo krējumu lej katlā un vāra uz lēnas uguns.
  9. Tikko saldais krējums ir sācis vārīties, noņem no uguns, liek katlā salauztu šokolādi un katliņu atstāj uz 10 minūtēm, lai šokolāde izkūst.
  10. Kad šokolāde izkususi, visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā, atdzesē (var ielikt ledusskapī uz 10 minūtēm).
  11. Ar lāpstiņas palīdzību, glazūru vienmērīgi uzklāj krēmam.
  12. Torti liek ledusskapī, kamēr glazūra sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes