Sastāvdaļas
- 3 paciņas Selgas piparkūku
- 250 g Mascarpone
- 200 ml saldais krējums
- 5 olu dzeltenumi
- 50 ml augļu liķiera (man bija cidoniju)
- ananāsu gabaliņi
- 10 strīķētas ēd. k. cukura
- stipra melna kafija
- kanēlis pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Sagatavo Mascarpone krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ, līdz masa pieaugusi apjomā un kļuvusi gaiša.
- Putukrējumu nedaudz sakuļ, līdz tas sāk kļūt nedaudz biezāks. Līdz galam nekuļ.
- Maskarpones sieru pakāpeniski sajauc ar olu dzeltenumu masu.
- Beigās iecilā saldo krējumu, liķieri, vēl nedaudz pakuļ ar mikseri.
- Piparkūkas apmērcē kafijā un kārto traukā 2ās kārtās.
- Saliek virsū ananāsus un pusi krēma. Liek virsū nākamās 2 piparkūku kārtas (mērcētas kafijā).
- Uzklāj atlikušo krēmu. Pārkaisa ar kanēli un liek ledusskapī uz nakti, vai vismaz 2 stundām.
Jebkura līdzība ar tiramisu ir pilnīgi nejauša. Šis deserts izdosies pat iesācējiem virtuvē. Nekas nav nedz jācep, nedz jāvāra. Sastāvdaļu arī pavisam nedaudz.
Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!