Sastāvdaļas
- 600 g medus
- 1 kg 200 g miltu
- 3 - 4 olas
- 300 g cukura
- 200 g sviesta
- 6 g briežraga sāls
- 14 g potaša
- 15 g pomeranču, citrona vai apelsīna mizas
- 1/2 muskatzieda
- 8 krustnagliņas
- kanēlis
- 5 graudiņi kardamona
- 10 g koriandra
Pagatavošana
- Medu, cukuru, sviestu sakarsē līdz vārīšanai. Pieliek pusi miltus un labi sakuļ.
- Pieliek lāsītē ūdens izkausētu potašu un mīcot tāpat izkausētu briežraga sāli.
- Pieliek sakultas olas, miltus un labi samīca līdz ar sagrūztām garšvielām un pomeranču, citrona vai apelsīna miziņām, kuras ūdenī novārītas mīkstas, atdalītas no baltās daļas un smalki sakapātas.
- Mīklu plāni izrullē, izspiež ar formiņu figūriņas, pārsmērē ar olu.
- Cep mērenā siltumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!