Piparkūkas

Piparkūkas Foto: Piparkūkas

Sastāvdaļas

  • 600 g medus
  • 1 kg 200 g miltu
  • 3 - 4 olas
  • 300 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 6 g briežraga sāls
  • 14 g potaša
  • 15 g pomeranču, citrona vai apelsīna mizas
  • 1/2 muskatzieda
  • 8 krustnagliņas
  • kanēlis
  • 5 graudiņi kardamona
  • 10 g koriandra

Pagatavošana

  1. Medu, cukuru, sviestu sakarsē līdz vārīšanai. Pieliek pusi miltus un labi sakuļ.
  2. Pieliek lāsītē ūdens izkausētu potašu un mīcot tāpat izkausētu briežraga sāli.
  3. Pieliek sakultas olas, miltus un labi samīca līdz ar sagrūztām garšvielām un pomeranču, citrona vai apelsīna miziņām, kuras ūdenī novārītas mīkstas, atdalītas no baltās daļas un smalki sakapātas.
  4. Mīklu plāni izrullē, izspiež ar formiņu figūriņas, pārsmērē ar olu.
  5. Cep mērenā siltumā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes