Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 1 tējkarote sausā rauga
- 1,5 tējkarotes sāls
- 1,5 tējkarotes cukura
- 3-4 ēdamkarotes augu eļļas
- 300 ml ūdens
Pildījumam:
- rīvēts Mocarellas siers
- tomātu pasta
- rīvēts Parmas siers
- gabaliņos sagriezts šķiņķis
- 2 tomāti
- 1 paprika
- 2 marinēti vai skābēti gurķi
- 1 sarkanais sīpols
- olīvas
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - izsijātos miltos iemaisa raugu, sāli, cukuru un eļļu.
- Pakāpeniski pievieno siltu ūdeni, maisa 5-10 minūtes.
- Mīklai jābūt elastīgai, pietiekoši biezai.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, atstāj uz 2 stundām, siltā vietā.
- Mīklu samīca, sadala 2-3 daļās, plāni izrullē, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru.
- Mīklas maliņas pārkaisa ar rīvētu Mocarellas sieru un pārloka virzienā uz centru.
- Mīklas virsmu noklāj ar tomātu pastu.
- Uzkaisa mazliet Parmas sieru un izkārto sagrieztus šķiņķa gabaliņus.
- Cep 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 15-20 minūtes.
- Uz karstas, tikko izņemtas no krāsns picas, izkārto sagrieztus tomātus, papriku, gurķus, sarkano sīpolu, olīvas.
- Pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!