Sastāvdaļas
- 7 kartupeļi
- parastā vai pūdersāls pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos, obligāti nosusina ar papīra dvieli.
- Tas arī ir viens no lielajiem noslēpumiem - kartupeļiem jābūt pilnīgi sausiem.
- Tādējādi, kartupeļi būs kraukšķīgi.
- Sāli uzreiz neberam!
- Vislabāk kartupeļus gatavot friterī, bet, ja nav - augu eļļu lej dziļā pannā, aptuveni 2 cm līmenī.
- Sakarsētā pannā, kartupeļus cep pakāpeniski, pa porcijām, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Sāli uzber jau izceptiem kartupeļiem, vislabāk izmantot pūdersāli.
- Gatavus kartupeļus liek caurdurī, lai notek liekā eļļa, tad sāla ar pūdersāli.
- Cepot frī kartupeļus, vāku pannai neliek, savādāk, kartupeļi nebūs kraukšķīgi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!