Sastāvdaļas
Mīklai:
- 600 g miltu
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 1 ola
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Krēmam:
- 750 ml piena
- 200 g sviesta
- 300 g cukura
- 2 olas
- 5 ēdamkarotes miltu
- 12 g vaniļas cukura
- 1/2 glāzes riekstu
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - dziļā bļodā lej iebiezināto pienu, olu, izsijātus miltus, cepamo pulveri, samīca elastīgu mīklu.
- Mīklu sadala 8 vienādās daļās.
- Katru daļu izrullē apaļu.
- Cep pankūkas sausā pannā, no abām pusēm, kamēr kļūst zeltainas.
- Pankūkas atdzesē, aplīdzina maliņas, atgriezumi noderēs tortes pārkaisīšanai.
- Gatavo krēmu - katlā lej pienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, visu sakuļ ar putojamo slotiņu un liek uz uguns.
- Pastāvīgi maisot, uzvāra, turpina vārīt, kamēr sabiezē(aptuveni 5 minūtes).
- Noņem no uguns, pievieno izkausētu sviestu, kārtīgi sakuļ.
- Plakanā traukā liek pankūku, uzklāj siltu krēmu, virsū liek otru pankūku, šādi saliek visu torti.
- Atgriezumus no pankūkām sasmalcina, samaisa ar drupinātiem riekstiem.
- Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar drupaču un riekstu maisījumu.
- Torti liek ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!