Pankūku torte ar iebiezināto pienu

Pankūku torte ar iebiezināto pienu Foto: Pankūku torte ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 600 g miltu
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 1 ola
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 750 ml piena
  • 200 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 2 olas
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 12 g vaniļas cukura
  • 1/2 glāzes riekstu

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - dziļā bļodā lej iebiezināto pienu, olu, izsijātus miltus, cepamo pulveri, samīca elastīgu mīklu.
  2. Mīklu sadala 8 vienādās daļās.
  3. Katru daļu izrullē apaļu.
  4. Cep pankūkas sausā pannā, no abām pusēm, kamēr kļūst zeltainas.
  5. Pankūkas atdzesē, aplīdzina maliņas, atgriezumi noderēs tortes pārkaisīšanai.
  6. Gatavo krēmu - katlā lej pienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, miltus, visu sakuļ ar putojamo slotiņu un liek uz uguns.
  7. Pastāvīgi maisot, uzvāra, turpina vārīt, kamēr sabiezē(aptuveni 5 minūtes).
  8. Noņem no uguns, pievieno izkausētu sviestu, kārtīgi sakuļ.
  9. Plakanā traukā liek pankūku, uzklāj siltu krēmu, virsū liek otru pankūku, šādi saliek visu torti.
  10. Atgriezumus no pankūkām sasmalcina, samaisa ar drupinātiem riekstiem.
  11. Tortes virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar drupaču un riekstu maisījumu.
  12. Torti liek ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes