Sastāvdaļas
- 6 olas
- 300 ml piena
- 1/2 tējkarotes sāls
- sviests veidnes ietaukošanai
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas, pielej pienu, pieber sāli pēc garšas.
- Visu samaisa ar putojamo slotiņu, kult nevajag, pietiek kārtīgi samaisīt.
- Veidni kārtīgi ietauko ar sviestu.
- Omletes augstums atkarīgs no veidnes, jo mazāka veidne, jo augstāka omlete.
- Olu maisījumu lej veidnē, cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
Saskaņā ar standartiem omlete jāgatavo "8-10 minūtes 180-200°C temperatūrā, ar slāni ne vairāk kā 2,5-3 cm.".
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!