Omlete ar karamelizētiem sīpoliem un sēnēm

Omlete ar karamelizētiem sīpoliem un sēnēm Foto: Omlete ar karamelizētiem sīpoliem un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 glāze plāni sagrieztu sīpolu
  • 2 šķiņķa šķēles
  • 230 g šampinjonu 
  • 2 ēdamkarotes piena
  • sāls, pipari pēc garšas 
  • 1 glāze rīvēta Gruijeras siera
  • 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera

Pagatavošana

  1. Pannā izkausē sviestu, sutina tajā sīpolus, uz lēnas uguns, kamēr tie kļūst zeltaini-brūni - 20-30 minūtes, liek traukā.
  2. Uz vidējas uguns, pannā izcep šķiņķi, tam jākļūst kraukšķīgam, liek to traukā.
  3. Pannā, kur cepās šķiņķis, cep sagrieztas sēnes, kamēr tās kļūst mīkstas, uzber sāli, samaisa un noņem no uguns.
  4. Bļodā, izmantojot putojamo slotiņu, sakuļ olas ar pienu, sāli, piparus pievieno pēc garšas.
  5. Olu masai pievieno sēnes, sīpolus, šķiņķi, 1/2 glāzes Gruijeras siera - visu samaisa.
  6. Masu lej pannā, cep omleti uz vidējas uguns, vidū omletei jāpaliek mazliet jēlai, pārliek veidnē.
  7. Uzkarsē krāsni, pārkaisa omleti ar atlikušo Gruijeras sieru, cep 2-3 minūtes, uzkaisa Parmas sieru, mazliet vēl pacep.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes