Olu kotletes

Maigās olu kotletes Foto: Olu kotletes

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 1 - 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote mannā
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 10 g diļļu un pētersīļu
  • 3- 4 zaļie loki
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Trīs no četrām olām vāriet verdošā ūdenī. Nolejiet ūdeni, atdzesējiet olas, noņemiet čaumalas.
  2. Sarīvē olas uz vidējas rīves.
  3. Sasmalciniet dilles, pētersīļus un zaļos sīpolus.
  4. Ievietojiet olas un garšaugus bļodā.
  5. Pievieno mannā, miltus un majonēzi.
  6. Sakuļ vienu olu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  7. Visas sastāvdaļas labi samaisa. Masu liek ledusskapī uz 20-25 minūtēm, bļodas augšdaļu pārklājot ar pārtikas plēvi. Šajā laikā manna nedaudz uzbriest un mīkstinās. Ja, jūsuprāt, masa joprojām ir nedaudz šķidra, pievienojiet 1 ēdamkaroti miltu.
  8. No iegūtās masas veido kotletes.
  9. Kotletes apcep sakarsētā augu eļļā 2-3 minūtes no vienas puses, tad apgriež otrādi un tikpat apcep no otras puses.
  10. Olu kotletes ir gatavas. Pasniedziet tās ar vārītiem rīsiem vai kartupeļiem.

Kotletes varat pasniegt kā karstu uzkodu ar iecienītākajām mērcēm.

Olu kotletes ir viegli pagatavojamas, un tās sanāk ļoti garšīgas, maigas un sulīgas!

No vārītām olām var pagatavot ļoti garšīgas kotletes, īpaši pēc Lieldienām, kad olu palicis daudz un saimnieces nezina, kur tās likt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes