Sastāvdaļas
- 200 g biezpiena
- 3 ēdamkarotes cukura
- 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 olas
- 3 ēdamkarotes mannā
- 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- vanilīns vai malts kanēlis pēc garšas
- žāvēti augļi pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Biezpienu samīca ar cukuru, olām, vanilīnu vai kanēli un cepamo pulveri.
- Pievieno sviestu, skābo krējumu, mannā - kārtīgi samaisa.
- Ja vēlas, pievieno žāvētus augļus.
- Izmanto silikona mazo kēksu veidnītes, ieziež tās ar sviestu.
- Liek tajās biezpiena masu.
- Cep 180°C temperatūrā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Kēksu veidnītes izņem no krāsns, atdzesē, un izņem rausīšus.
- Pasniedz ar skābo krējumu, kas sakults ar pūdercukuru vai ievārījumu pēc izvēles.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!