Sastāvdaļas
- 500 g zefīra
- 200 g smilšu cepumu
- 1/2 glāze piena
- 200 g biezpiena
- 300 g 35% salda krējuma
- 1/2 glāze cukura (var arī mazāk)
- šķipsniņa vaniļas cukura
- 500 g svaigu zemeņu
- 1 - 2 zariņi svaigas piparmētras
- 1 svaigs nektarīns/persiks
Pagatavošana
- Cepumus pa vienam izmērcē pienā un klāj sevis izvēlētās formas, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, pamatnē. Zefīrus sadala uz pusēm un klāj kā nākamo kārtu virs cepumiem.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
- Pakāpeniski pievieno biezpienu un turpina kult līdz masai viendabīga konsistence.
- Pārklāj biezpiena masu, 1/3 masas atstājot maliņā, pār zefīru kārtu un nolīdzina virsmu.
- Zemenes noskalo, attīra no zaļumiem un sagriež šķēlītēs. Izkārto pār biezpiena masas kārtu.
- Tad atkal klāj zefīru pusītes, pēc tam zemeņu šķēlītes. Tā līdz viss izlikts un pārklāj ar maliņā atlikto biezpiena krēmu.
- Dekorē ar nektarīnu, zemeņu šķēlītēm un piparmētru lapiņām. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!