Neceptā „Selgas” cepumu – augļu kūka ar skābo krējumu

Neceptā „Selgas” cepumu – augļu kūka ar skābo krējumu Foto: Neceptā „Selgas” cepumu – augļu kūka ar skābo krēj

Sastāvdaļas

  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 1 kg banānu
  • 300 g skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 2 kivi
  • 50 g šokolādes
  • 100 g riekstu (jebkuru)

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
  2. Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tās malas kristu pāri.
  3. Formas pamatnē izklāj cepumus, tad banānu šķēlītes, tad atkal cepumus un tā turpina līdz viss ir izkārtots.
  4. Uzbriedināto želatīnu izkausē mikroviļņu krāsnī vai nelielā katliņā.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru, pievieno izkausēto želatīnu un rūpīgi visu sajauc.
  6. Krēmu pārklāj pār cepumu - banānu kārtām.
  7. Pārklāj pārtikas plēves malas pār kūku un uz tās uzliek virsū smagumu (stikla bļodu, utt.), ieliek uz nakti ledusskapī.
  8. Nākamajā dienā kūku izņem no formas, apgāž otrādi uz servējamā šķīvja un noņem pārtikas plēvi.
  9. Dekorē ar kivi šķēlītēm, riekstiem un šokolādes skaidiņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes