Sastāvdaļas
- 300 g „Selgas” cepumu
- 1 kg banānu
- 300 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarote želatīna
- 2 kivi
- 50 g šokolādes
- 100 g riekstu (jebkuru)
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
- Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tās malas kristu pāri.
- Formas pamatnē izklāj cepumus, tad banānu šķēlītes, tad atkal cepumus un tā turpina līdz viss ir izkārtots.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē mikroviļņu krāsnī vai nelielā katliņā.
- Ar elektrisko putotāju saputo skābo krējumu un cukuru, pievieno izkausēto želatīnu un rūpīgi visu sajauc.
- Krēmu pārklāj pār cepumu - banānu kārtām.
- Pārklāj pārtikas plēves malas pār kūku un uz tās uzliek virsū smagumu (stikla bļodu, utt.), ieliek uz nakti ledusskapī.
- Nākamajā dienā kūku izņem no formas, apgāž otrādi uz servējamā šķīvja un noņem pārtikas plēvi.
- Dekorē ar kivi šķēlītēm, riekstiem un šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!