Multiaugļu kompots

Multiaugļu kompots Foto: Multiaugļu kompots

Sastāvdaļas

  • 2 āboli
  • 2 persiki 
  • kaudzīte vīnogu
  • 3-4 apelsīna apaļās šķēlītes 
  • 300 g cukura 

Pagatavošana

  1. Augļus kārtīgi nomazgā.
  2. Persikus un ābolus sagriež daiviņās. 
  3. Visus augļus liek 3 l burkā, aplej ar verdošu ūdeni, atstāj nostāvēties 10 minūtes.
  4. Tad ūdeni lej katlā, pievieno cukuru, uzvāra, turpina vārīt 5-7 minūtes.
  5. Tad sīrupu lej atpakaļ burkā, to aizvāko.
  6. Ja vēlas, persiku vietā var izmantot nektarīnus vai aprikozes, var pievienot arī citrona šķēlīti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes