Multiaugļu kompots

Multiaugļu kompots Foto: Multiaugļu kompots

Sastāvdaļas

 ● 2 āboli
 ● 2 persiki 
 ● kaudzīte vīnogu
 ● 3-4 apelsīna apaļās šķēlītes 
 ● 300 g cukura 

Pagatavošana

  1. Augļus kārtīgi nomazgā.
  2. Persikus un ābolus sagriež daiviņās. 
  3. Visus augļus liek 3 l burkā, aplej ar verdošu ūdeni, atstāj nostāvēties 10 minūtes.
  4. Tad ūdeni lej katlā, pievieno cukuru, uzvāra, turpina vārīt 5-7 minūtes.
  5. Tad sīrupu lej atpakaļ burkā, to aizvāko.
  6. Ja vēlas, persiku vietā var izmantot nektarīnus vai aprikozes, var pievienot arī citrona šķēlīti. 
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes