Mežacūkas cepetis

Mežacūkas cepetis Foto: Mežacūkas cepetis

Sastāvdaļas

  • 1 kg mežacūkas gaļas
  • 50 g speķa
  • majorāns
  • 35 g tauku
  • 20 g tomātu pastas
  • 1 glāze sarkanvīna
  • sāls
  • pipari
  • 1 saišķītis zaļumu aizdaram
  • 2 sīpoli
  • 2 lauru lapas
  • 4 melno piparu graudi
  • 1/2 glāzes etiķa
  • 2 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Ripiņās sagrieztus sīpolus novāra ūdenī, kam piebērts mazliet sāls, kopā ar zaļumiem, lauru lapām un pipar-graudiem.
  2. Kad sīpoli kļūst mīksti, pielej etiķi. Sagatavoto marinādi atdzesē.
  3. Mežacūkas gaļai, ko jūs gribat marinēt, pirms sautēšanas novelk ādu, nogriež plēves un liekos taukus.
  4. Gaļu pārlej ar marinādi un atstā divas dienas.
  5. Laiku pa laikam gaļa jāapgroza, lai tā labi iemarinētos no abām pusēm.
  6. Pēc tam gaļu izņem no marinādes, notīra no visām vircēm un saspeķo ar speķa sloksnītēm, kas apkaisītas ar majorānu.
  7. Taukus sakarsē un apcep tajos sagatavoto mežacūkas gaļas gabalu vienmērīgi no visām pusēm.
  8. Pārliek gaļu ērtākā traukā sautēšanai, pielej ūdeni, pieliek no marinādes izņemtos zaļumus un sautē uz mazas liesmas 2 1/2 stundas.
  9. Kad gaļa kļūst mīksta, to izņem, sagriež 1 cm biezos gabaliņos un atkal liek katlā, kur tā sautējās.
  10. Mērci izberž caur sietu, pieliek tomātu biezeni, pielej vīnu un vēlreiz uzvāra.
  11. Ar gatavo mērci pārlej gaļu.
  12. Cepeti pasniedz ar novārītiem kartupeļiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes