Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 tējkarotes sodas
- 200 g cukura
- 100 g sviesta
- 2 olas
- 800 g miltu
Pildījumam:
- 2 bundžas vārīta iebiezināta piena
- 350 g sviesta
Pagatavošana
- Medu izkausē uz uguns, tad pievieno sodu, kad tā sāk putoties, pievieno sviestu un cukuru. Visu maisa tik ilgi, kamēr sāk brūnēt.
- Ņem nost no uguns, ļauj nedaudz atdzist, tad pievieno 2 olas samaisa un pievieno miltus.
- Kārtīgi izmaisa un izveido 5 vienādas bumbiņas no sagatavotās mīklas, ļauj tām nedaudz atpūsties, un tad katru izrullē un liek cepties.
- Cep 200°C temperatūrā 5 min.
- Gatavo pildījumu: iebiezināto pienu samaisa kopā ar izkausētu sviestu, kamēr veidojas viendabīga masa.
- Ņem vienu izcepto biskvītu un pārklāj ar sagatavoto krēmu. Liek nākamo biskvītu, ko pārklāj ar krēmu un beigās apber ar sasmalcinātām biskvīta drumstalām, kas palikušas pāri un dekorē.
Receptes autore: Kristīne Jukša
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!