Medus torte ar iebiezināto pienu

Medus torte ar iebiezināto pienu Foto: Medus torte ar iebiezināto pienu

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarotes sodas
  • 200 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 800 g miltu

Pildījumam:

  • 2 bundžas vārīta iebiezināta piena
  • 350 g sviesta

Pagatavošana

  1. Medu izkausē uz uguns, tad pievieno sodu, kad tā sāk putoties, pievieno sviestu un cukuru. Visu maisa tik ilgi, kamēr sāk brūnēt.
  2. Ņem nost no uguns, ļauj  nedaudz atdzist, tad pievieno 2 olas samaisa un pievieno miltus.
  3. Kārtīgi izmaisa un izveido 5 vienādas bumbiņas no sagatavotās mīklas, ļauj tām nedaudz atpūsties, un tad katru izrullē un liek cepties.
  4. Cep 200°C temperatūrā 5 min.
  5. Gatavo pildījumu: iebiezināto pienu samaisa kopā ar izkausētu sviestu, kamēr veidojas viendabīga masa.
  6. Ņem vienu izcepto biskvītu un pārklāj ar sagatavoto krēmu. Liek nākamo biskvītu, ko pārklāj ar krēmu un beigās apber ar sasmalcinātām biskvīta drumstalām, kas palikušas pāri un dekorē.

Receptes autore: Kristīne Jukša

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes