Mandeļu rulete ar zemeņu biezeni un mascarponi

Mandeļu rulete ar zemeņu biezeni un mascarponi Foto: Mandeļu rulete ar zemeņu biezeni un mascarponi

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes mandeļu miltu
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • svaigas vaniļas sēkliņas
  • 200 ml zemeņu biezenis ar cukuru no saldētavas
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml saldais krējums
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Biskvītam atsevišķi saputo baltumus, tad dzeltenumus ar cukuru un vaniļu, dzeltenumu masā iejauc mandeļu miltus un kviešu miltus.
  2. Tad lēnām iecilā baltumus. Lej uz cepešpannā izklāta cepampapīra un liek cepeškrāsnī, 180°C uz apmēram 10-12 min., kamēr virsma kļūst zeltaina.
  3. Biskvītu vēl karstu viegli satin rullī ar visu cepampapīru.
  4. Nedaudz atdzesē, tad atdala papīru, silto biskvītu pārziež ar zemeņu biezeni un atkal viegli satin.
  5. Krēmam: Mascarponi saputo ar saldo krējumu un nedaudz cukura. Beigās ar dakšiņu iejauc atlikušo zemeņu biezeni.
  6. Atdzisušo biskvītu biezā kārtā pārziež ar mascarponi un satin, ietin cepampapīrā vai follijā un liek ledusskapī uz kādu stundu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

    Recepti piedāvā: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes