Mājas soļanka

Mājas soļanka Foto: Mājas soļanka

Sastāvdaļas

  • 200 g vārītas liellopu gaļas
  • 200 g kūpinātas krūtiņas
  • 170 g cīsiņi vai sardeles
  • 160 g cūku nieres
  • 300 g sīpolu
  • 600 g g kartupeļu
  • 160 g tomātu pastas
  • 200 g skāba krējuma
  • 2,5  l buljona
  • 40 g citrona
  • 30 - 35 melnās olīvas
  • zaļumi
  • 350 g skābētu gurķu
  • 80 ml eļļas

Pagatavošana

  1. Gaļas produktus sagriež salmiņos, Vārītas nieres šķēlītēs, cīsiņus ripiņās.
  2. Nieres vāra trijos ūdeņos - pirmo reizi uzvāra ūdenī, tikko sāk vārīties ūdeni nolej. Katlu kārtīgi izmazgā, lej aukstu ūdeni, liek atkal vārīties nieres, tikko ūdens uzvarās to nolej. Atkal kārtīgi izmazgā katlu, lej aukstu ūdeni un uzvāra nieres (pievieno garšvielas pēc garšas). Vārītās nieres pārgriež uz pusēm, izgriez urīnvadus un plēves.
  3. Gaļas produktus apcep, vispirms uz pannas liek treknākos, pēc tam pievieno salmiņos sagrieztus sīpolus un tirpina karsēt 5 - 10 minūtes.
  4. Pievieno tomātu pastu un turpina cept 10 minūtes.
  5. Gurķus sagriež salmiņos, atsevišķā katlā sautē.
  6. Verdošā buljonā liek salmiņos sagrieztus kartupeļus, vāra pusgatavus.
  7. Pievieno apceptos gaļās produktus, visu uzvara.
  8. Pievieno sautētos gurķus (garšas pastiprināšanai var pieliet gurķu sālījumu) un vāra gatavus.
  9. 10 minūtes pirms vārīšanās baigām, pievieno garšvielas.
  10. Zupu pasniedz ar olīvām (olīvas pirms pasniegšanas var izkarsēt savā sulā), skābo krējumu, citrona šķēlītēm un pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes