Mājas siers ar zaļumiem un ķimenēm

Mājas siers ar zaļumiem un ķimenēm Foto: Mājas siers ar zaļumiem un ķimenēm

Sastāvdaļas

  • 1 l kefīra
  • 1 l piena
  • 6 olas
  • 4 tējkarotes sāls
  • 1/3 tējkarotes maltu čili piparu
  • šķipsniņa ķimeņu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • dažādi zaļumi - dilles, kinza, loki

Pagatavošana

  1. Katlā lej pienu, kefīru, liek uz uguns.
  2. Neuzvārot, tievā strūkliņā pielej, mazliet sakultas olas ar sāli.
  3. Uzvāra, maisot turpina vārīt uz nelielas uguns, dažas minūtes, kamēr atdalās sūkalas.
  4. Noņem no uguns, atdzesē 1-2 minūtes, pievieno sakapātus zaļumus, čili piparus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
  5. Masu lej caurdurī, kurā ieklāta marle, kas salocīta 2 kārtās, masu izlīdzina ar karoti.
  6. Marli satin, notecina sūkalas, tad marli attin.
  7. Apaļajam sieram uzklāj marli, virsū liek šķīvi, kuram virsū uzliek slogu.
  8. Liek ledusskapī uz dažām stundām.
  9. Šis siers labi garšo ar rupjmaizi un tomātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes