Sastāvdaļas
- 1 l kefīra
- 1 l piena
- 6 olas
- 4 tējkarotes sāls
- 1/3 tējkarotes maltu čili piparu
- šķipsniņa ķimeņu
- 1 ķiploka daiviņa
- dažādi zaļumi - dilles, kinza, loki
Pagatavošana
- Katlā lej pienu, kefīru, liek uz uguns.
- Neuzvārot, tievā strūkliņā pielej, mazliet sakultas olas ar sāli.
- Uzvāra, maisot turpina vārīt uz nelielas uguns, dažas minūtes, kamēr atdalās sūkalas.
- Noņem no uguns, atdzesē 1-2 minūtes, pievieno sakapātus zaļumus, čili piparus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
- Masu lej caurdurī, kurā ieklāta marle, kas salocīta 2 kārtās, masu izlīdzina ar karoti.
- Marli satin, notecina sūkalas, tad marli attin.
- Apaļajam sieram uzklāj marli, virsū liek šķīvi, kuram virsū uzliek slogu.
- Liek ledusskapī uz dažām stundām.
- Šis siers labi garšo ar rupjmaizi un tomātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!