Mājās gatavots „Eskimo” saldējums

Mājās gatavots „Eskimo” saldējums Foto: Mājās gatavots „Eskimo” saldējums

Sastāvdaļas

  • 300 ml trekna piena
  • 250 g saldā krējuma 35% tauku
  • 35 g piena pulvera
  • 90 g cukura
  • 10 g kukurūzas cietes
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Glazūrai:

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g sviesta

Pagatavošana

  1. Katlā samaisa cukuru, vaniļas cukuru un piena pulveri.
  2. Pakāpeniski pielej 250 ml piena, samaisa.
  3. Atlikušos 50 ml piena samaisa ar kukurūzas cieti.
  4. Piena maisījumu katlā uzvāra, pielej cietes maisījumu, maisa, kamēr sabiezē.
  5. Katlu noņem no uguns, caur sietu pārlej citā traukā, uzklāj pārtikas plēvi un atdzesē.
  6. Saldajam krējumam un piena maisījumam ir jābūt aukstiem!
  7. Saldo krējumu sakuļ mīkstās putās.
  8. Saldo krējumu samaisa ar piena maisījumu.
  9. Maisījumu viegli sasaldē, lai sanāk mazliet tekoša masa.
  10. Masu liek veidnēs, viegli padauza pa virsmu, lai nav gaisa burbuļu.
  11. Katrā veidnē, vidū liek koka iesmiņu.
  12. Veidnes liek saldētavā uz dažām stundām.
  13. Gatavo glazūru - izkausē šokolādi un sviestu, samaisa.
  14. Glazūrai ir jābūt daudz, lai tajā brīvi var iemērkt saldējumu.
  15. Veidnes aplej ar verdošu ūdeni, uzmanīgi izņem saldējumu.
  16. Saldējumu ātri pamērcē siltā glazūrā, izņem, patur rokās, lai notek liekā glazūra un atlikusī sacietē.
  17. Saldējumus ar glazūru liek saldētavā, kas izklāta ar cepamo papīru, nedaudz patur un var pasniegt.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes