Mājās gatavota pasta no spinātiem

Mājās gatavota pasta no spinātiem Foto: Mājās gatavota pasta no spinātiem

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 2 olas
  • 250 g spinātu

Pagatavošana

  1. Spinātus nomazgā.
  2. Liek katlā - sālsūdenī - vāra uz nelielas uguns, kamēr spināti kļūst mīksti.
  3. Spinātus notecina caurdurī un atdzesē.Ieber bļodā miltus.
  4. Spinātus saspiež, izspiežot lieko ūdeni.
  5. Spinātiem pievieno olu dzeltenumus un samaisa biezenī.
  6. Spinātu - olu masu liek bļodā ar miltiem un sakuļ ar mikserpulti.
  7. Ja mīkla sanākusi pārāk sausa, pievieno mazliet ūdens, bet nepievieno par daudz ūdens, jo mīkla nedrīkst būt lipīga.
  8. No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Mīklu izrullē ļoti plānu.
  9. Ar asu nazi, vai picas nazi, mīklu sagriež vidēja platuma sloksnītēs.
  10. Pastu liek uz dvieļa, lai tā nedaudz sacietē.
  11. Pastu vāra stipri sālītā ūdenī, kamēr ūdens uzvārās.
  12. Pastu patur pāris minūšu verdošā ūdenī - gatavs!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes