Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 2 olas
- 250 g spinātu
Pagatavošana
- Spinātus nomazgā.
- Liek katlā - sālsūdenī - vāra uz nelielas uguns, kamēr spināti kļūst mīksti.
- Spinātus notecina caurdurī un atdzesē.Ieber bļodā miltus.
- Spinātus saspiež, izspiežot lieko ūdeni.
- Spinātiem pievieno olu dzeltenumus un samaisa biezenī.
- Spinātu - olu masu liek bļodā ar miltiem un sakuļ ar mikserpulti.
- Ja mīkla sanākusi pārāk sausa, pievieno mazliet ūdens, bet nepievieno par daudz ūdens, jo mīkla nedrīkst būt lipīga.
- No mīklas izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Mīklu izrullē ļoti plānu.
- Ar asu nazi, vai picas nazi, mīklu sagriež vidēja platuma sloksnītēs.
- Pastu liek uz dvieļa, lai tā nedaudz sacietē.
- Pastu vāra stipri sālītā ūdenī, kamēr ūdens uzvārās.
- Pastu patur pāris minūšu verdošā ūdenī - gatavs!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!