Sastāvdaļas
- 240 g magoņu
- 110 g pūdercukura
- 80 g cukura
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1/2 tējkarotes maltu krustnagliņu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 citrona miziņa
- 6 olas
- 4 olu baltumi
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Lielā traukā kārtīgi sajauc magones, pūdercukuru, kanēli, krustnagliņas un cepamo pulveri.
- Pievieno rīvētu citrona miziņu, olas un eļļu. Puto tik ilgi, kamēr masa sāk viegli putoties.
- Olu baltumus saputo, pakāpeniski pievienojot cukuru, stingrās putās.
- Olu baltumus rūpīgi savieno ar pamatmasu, iegūstot vienmērīgu masu.
- Pīrāga formu ietauko ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
- Formā lej mīklu un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā 40 - 50 minūtes.
- Pasniedz ar citronu mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!