Magoņu pīrāgs bez miltiem

Magoņu pīrāgs bez miltiem Foto: Magoņu pīrāgs bez miltiem

Sastāvdaļas

  • 240 g magoņu
  • 110 g pūdercukura
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1/2 tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 citrona miziņa
  • 6 olas
  • 4 olu baltumi
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Lielā traukā kārtīgi sajauc  magones, pūdercukuru, kanēli, krustnagliņas un cepamo pulveri.
  2. Pievieno rīvētu citrona miziņu, olas un eļļu. Puto tik ilgi, kamēr masa sāk viegli putoties.
  3. Olu baltumus saputo, pakāpeniski pievienojot cukuru, stingrās putās.
  4. Olu baltumus rūpīgi savieno ar pamatmasu, iegūstot vienmērīgu masu.
  5. Pīrāga formu ietauko ar sviestu un apkaisa ar miltiem.
  6. Formā lej mīklu un cep cepeškrāsnī 170 °C temperatūrā 40 - 50 minūtes.
  7. Pasniedz ar citronu mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes